ERZURUM / YAKUTİYE - 1071 Malazgirt Ortaokulu

Nis

Sevginin, barışın ve dostluğun simgesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlanan etkinliklerle neşe ve çoşku içinde kutlandı.  Yaşasın 23 Nisan!

Nis

Bilginin öğrenilmesinin yanı sıra pekiştirilmesine ve değerlendirilmesine de önem veren Değerler Eğitimi kulübümüz, 6. Sınıf kademesinde Ramazan Ayı’nın önemini kavratmak için bilgi yarışması planladı. Bu planlama doğrultusunda 2 Nisan Salı Günü okulumuz konferans salonunda saat 11:00' de 6. Sınıflar arası bilgi yarışması yapılmıştır.

Sınıflar arası düzenlenen bilgi yarışmasına katılan öğrencilerimiz kıyasıya bir rekabete girerek, hem eğlenceli dakikalar yaşadılar, hem de Ramazan kitabından öğrendikleri bilgilerini sınama fırsatı buldular.

Yapılan yarışma sonucunda;

6/A sınıfı birinci oldu. Birinci olan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıldönümünde  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

"Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin..." (Bakara, 2/185)

Değerler eğitimi kulübü, öğrencilerimizin millî, manevî, ahlâkî, insanî, sosyal, kültürel, mesleki ve bireysel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Ramazan ile ilgili pano etkinlikleri ikramlık dağıtımı ve Ramazan davulcusu etkinliğini düzenlemiştir.

Mrt

12 Mart Erzurum'un Kurtuluşu ve İstiklal Marşı'nın Kabulü okulumuzda gururla kutlandı.

1.DÖNEM SONU KARNELER ÖĞRENCİLERİMİZE DAĞITILDI.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1.dönem sonu karneleri öğrencilerimize verilerek ara tatile girmiş olduk. Düzenlenen tören de başarılı öğrencilerimiz ödüllendirildi. Okul müdürümüz öğrencilerimize tatil süresince bol kitap okumalarını sosyal etkinliklere karılmalarını ve doyasıya eğlenmelerini tavsiye ettiler.

Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ara

Çevre Kulübü öğrencilerimiz okulumuzun arkasında bulunan yeşil alanı temizleyip toprağı atıklardan arındırdılar.

Ara

Müzik Kulübü öğrencileri için Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji bölümüne bir gezi düzenlendi.  Bu gezide THM Nazatiyat ve THM Repertuar dersine katılıp ders işleyiş şekillerini gördüler.  Bunun yanı sıra Heykelcilik Atölyesini ve Buz Müzesini gezen öğrenciler keyifli vakit geçirdiler.  Öğrencilerimiz açısından verimli ve eğlenceli bir gezi oldu.

Ara

15 Temmuz Çocuk Gazetesi özel sayısına https://online.fliphtml5.com/zayad/tdza/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kasım ayı değerimiz "Sorumluluk" ile ilgili öğrencilerimize bilgi verildi, pano hazırlandı, sorumluluk ile ilgili çizgi film izlendi. Kudüs konulu video ile bilgilendirme yapıldı.

Ara

İlimizde yapılan Küçük Kızlar Hentbol Müsabakasında Okulumuz İl İkincisi olmuştur. Adem ve Cumali hocalarımıza teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri, LGS'ye yönelik motivasyonu arttırma çalışmaları kapsamında Yasemin KARATAŞ, Hanife YILDIRIM, Gamze KARAGÖZ, Emre AKKAYA rehberliğinde nitelikli okulları gezerek okullar hakkında bilgi sahibi oldular.